maandag 9 februari 2015

Waarom ik ga stoppen met mijn studie en wat ik nu wil gaan doen.

Ik heb het een hele tijd stilgehouden op mijn blog. Maar na afgelopen weekend wil ik het toch hebben over het feit dat ik ga stoppen met mijn studie. Op dit moment volg ik al twee jaar Journalistiek in Utrecht. Het is natuurlijk een beetje gek om als blogger te willen stoppen met zo'n opleiding. Maar de opleiding is totaal niet als wat ik er van had gehoopt en verwacht.



Ten eerste wil ik gewoon de schrijfjournalistiek in. Dan wel bij een tijdschrift of bij een blog. Het probleem bij de SVJ is dat je maar één blok tijdschrift en blog krijgt. En daarna ga je de rest van de tijd bezig met radio en televisie. Hoewel dit voor de meeste studenten een feestje is, vind ik het helemaal niks. Ik heb niks met radio en niks met televisie. Ik heb het geprobeerd maar ik kan er geen plezier in vinden.

Daarnaast vind ik het heel raar dat we geen talen krijgen. Je zit op de school voor Journalistiek. Schrijven hoort er altijd bij. Of je nou televisie wilt doen of niet. Je moet altijd schrijven. Je wordt er ook op afgerekend. In elk verslag mag je per 250 woorden maar één spelling of grammatica fout hebben. Maar als ons geheugen niet wordt opgefrist met Nederlands gaat dat ook echt lastig worden. Ik vind het fijn om mijn Nederlands goed te kunnen. Op dit moment ben ik er nog niet zo heel goed in. En nu zwakt het juist alleen maar af. Ik vind het ook raar dat we geen Engels krijgen. Hoewel de toekomst in de buitenlandse journalistiek groter is dan hier. We hebben ook maar één periode Nederlands gehad en Engels ook. Allebei op basisschool niveau voor mijn gevoel.

Dit zijn de twee hoofdredenen waarom ik weg wil. Er zijn nog genoeg andere dingen die ik slecht vind aan mijn school. Maar ik heb ook geen zin in discussies over de school met mensen die het niet met mij eens zijn hierover. Dit is gewoon wat ik vind en voel.

Maar wat ga ik dan doen? Ik wilde een opleiding hebben met veel taal en in een interesse gebied van mij. Ook wilde ik het liefste dat het iets breeds was. Zodat ik nog veel keuze heb na mijn afronding. Ik heb eerst naar universiteiten gekeken, maar door de aanscherping van regels gaat dit helaas niet lukken.

Tot ik plots European Studies tegenkwam. Een opleiding die zich richt op de politieke, culturele en business kant van Europa. Ik vind Europa heel interessant. Het lijkt me heel leuk om hier veel meer over te weten. Zo kan ik me ook nog specialiseren en kan ik zelfs alsnog de journalistiek in als European Professional. Het is een Engelstalige opleiding, ook krijg je Nederlands en in het eerste jaar nog een tweede vreemde taal. In het tweede jaar kun je nog voor een derde vreemde taal kiezen. Precies de talen die ik miste krijg ik dan weer. Het is iets waar ik voor mijn gevoel veel meer ga leren. Ik kan altijd nog journalist worden. Dat kan ook zonder diploma. Hiermee kun je zoveel doen dat ik altijd een back up plan heb.

Ik vind het wel jammer natuurlijk dat ik weg ga. Ik wil deze studie eigenlijk al sinds groep 8. Ik was zo gelukkig toen ik ingeloot werd. Maar dan valt het zo tegen. Ik hoop dat dit nieuwe avontuur mij veel meer gaat bieden.

Wat vinden jullie van mijn keuze?

Liefs,

Tara  

3 opmerkingen:

  1. Jammer dat het zo is gelopen. Heel veel succes met je nieuwe studie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms lopen dingen anders als verwacht. Ik ben helaas verplicht moeten stoppen met mijn studie en ik had er ook zoveel van verwacht, ineens zag ik de toekomst heel somber in zo zonder diploma. Maar iedereen komt hoe dan ook op z'n pootjes terecht, maakt niet uit welk pad je daarvoor moet nemen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, ik overwoog ook nog om later deze studie te gaan volgen, maar televisie en radio lijkt mij ook niks. Wel goed van je dat je ermee stopt, als je het echt niet leuk vindt, moet je het niet doen :)

    BeantwoordenVerwijderen